Herinnering voor de APK keuring
U ontvangt per post of digitaal een herinnering voor de APK van de RDW, 6 weken voordat de keuringsdatum vervalt. Onze vaste klanten worden door Cooymans Auto’s tijdig telefonisch of per mail herinnert.
Keuring apk vanaf 2 maanden vooraf vervaldatum
U kunt uw voertuig vanaf 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd.
Uitstel apk keuring is niet mogelijk
Het is niet mogelijk uitstel te krijgen voor de APK. Wilt u dit toch? Dan kunt u de geldigheid van het kentekenbewijs laten schorsen. U mag dan met uw voertuig niet de openbare weg op. De enige uitzondering is dat u er wel mee naar het keuringsbedrijf mag rijden voor de APK. Hier gelden enkele eisen voor, zie hiervoor de site van de RDW of neem even contact op met uw APK keuringstation Cooymans Auto’s.
Boete voor verlopen apk keuring
Verloopt de APK van uw personen- of bedrijfsauto? Dan kunt u automatisch een boete ontvangen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). U ontvangt deze verkeersboete ook als uw auto niet op de openbare weg rijdt. De kosten zijn € 140 + € 9 administratiekosten.
Controle APK steekproef door RDW
De RDW controleert steekproefsgewijs of een APK goed is uitgevoerd door het bedrijf dat de keuring heeft verricht. Is uw voertuig geselecteerd voor een steekproef, dan moet deze na de keuring beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten aanwezig, dat is de tijd dat uw voertuig beschikbaar moet blijven. Hierbij moet u nog de tijd optellen die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf. U moet meewerken aan de steekproef. Als u uw voertuig meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport. De eventuele goedkeuring van uw voertuig wordt dan ingetrokken. Alleen de RDW mag daarna de nieuwe APK uitvoeren. U kunt dus niet meer terecht bij een APK keuringstation.
Krijg ik een keuringsrapport van de Algemene Periodieke Keuring (APK)?
Na de algemene periodieke keuring (APK) ontvangt u een keuringsrapport met daarin de keuringsbeslissing met de hernieuwde vervaldatum en mag uw auto weer de weg op.
Heeft u nog vragen? Bel, mail of loop even binnen voor een afspraak,

graag tot ziens bij

Cooymans Auto's logo klein