WAAROM WINTERBANDEN

Als de temperatuur beneden +7° C komt hebben winterbanden een kortere remweg op natte wegen dan zomerbanden. Het loopvlak rubber blijft bij lage temperaturen ook elastischer en daardoor is een optimale veiligheid gegarandeerd. Het rubber van zomerbanden wordt dan stug en verliest grip. De winterbanden zijn net zo stil, comfortabel en slijtvast als zomerbanden.

WANNEER MONTEREN?

Niet alleen de kans op slechte weersomstandigheden is bepalend voor het moment van montage van uw winterbanden,
maar vooral de gemiddelde dagtemperatuur van +7°C of lager is maatgevend. U kunt het best uw winterbanden laten monteren aan het eind van september. Het monteren van uw zomerbanden kan het best in april; dus rijdt u met winterbanden als de “R” in de maand is.

OPSLAG VAN BANDEN/VELGEN THUIS? OF IN ONS BANDENHOTEL!

Wij adviseren om zomerbanden op velg vóór opslag grondig te reinigen met water en goed te laten drogen. Dan hangend of platliggend (4 banden op elkaar mag) opslaan waarbij de bandspanning met 0,4 bar verhoogd wordt (max. 3,5 bar). Wel even de wielpositie op de banden markeren zodat ze volgend jaar weer op de juiste positie terug gemonteerd worden. Verder mogen de banden niet in aanraking komen met chemicaliën of olieproducten en moeten ze opgeslagen worden in een donkere, koele en droge omgeving.
Heeft u thuis geen ruimte of wilt u er geen omkijken naar hebben? Uw banden/velgen kunnen in ons bandenhotel opgeslagen worden. De banden worden meteen gecontroleerd op profiel en staat van de band.

PROFIELDIEPTE VAN WINTERBANDEN

Winterbanden met minder dan 4 mm restprofiel kunnen niet meer een optimale prestatie op sneeuw en ijs garanderen. Wij adviseren u dergelijke banden in het nieuwe winterseizoen niet meer te gebruiken. In bepaalde Europese landen worden winterbanden niet meer als zodanig aangemerkt bij minder dan 4 mm restprofiel. Houdt u hier rekening mee in die landen waar het verplicht is met winterbanden te rijden.

SNEEUWKETTINGEN

Het gebruik van sneeuwkettingen kan in bepaalde gebieden verplicht gesteld worden. Raakt u betrokken bij een ongeval, terwijl u geen sneeuwkettingen heeft gemonteerd, dan kunt u aansprakelijk gesteld worden. Vaak is het gebruik van sneeuwkettingen niet nodig als u met winterbanden rijdt. Demonteer de kettingen daarom tijdig; dat rijdt veel comfortabeler en het voorkomt slijtage aan schakels, sluitingen en wegen.

DE AUTO UITRUSTING IN DE WINTER

Bereid ook uw auto voor op slechte weersomstandigheden. Laat voor de winter een wintercheck uitvoeren.

Voor wintercheck en advies van de juiste band voor uw auto, opslag van de banden/velgen; bel 0492-534400 of loop even binnen.

Kijk ook eens bij onze pagina gebruikte winterbanden, misschien zit er iets voor u bij.

 

 

Logo Cooymans auto's