Herinnering voor de APK keuring
U ontvangt digitaal een herinnering voor de APK van de RDW. (let op als u geen herinnering ontvangen heeft en u vergeet de APK keuring dan krijgt u wel een boete. Dus wacht niet op de brief maar zorg dat je dit zelf goed bijhoudt). Onze vaste klanten staan in ons systeem, Cooymans Auto’s houdt het voor u bij en zal U tijdig telefonisch herinneren.
Keuring apk vanaf 2 maanden vooraf vervaldatum
U kunt uw voertuig vanaf 2 maanden voor de eerstvolgende apk-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd.
Uitstel apk keuring is niet mogelijk
Het is niet mogelijk uitstel te krijgen voor de apk. Wilt u dit toch? Dan kunt u de geldigheid van het kentekenbewijs laten schorsen. U mag dan met uw voertuig niet de openbare weg op. De enige uitzondering is dat u er wel mee naar het keuringsbedrijf mag rijden voor de apk. Hier gelden enkele eisen voor, zie hiervoor de site van de RDW of neem even contact op met uw APK keuringsstation Cooymans Auto’s.
Boete voor verlopen apk keuring
Verloopt de APK van uw personen- of bedrijfsauto? Dan krijgt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). U ontvangt deze verkeersboete ook als uw auto niet op de openbare weg rijdt. De kosten zijn € 140.
Controle apk steekproef door RDW
De RDW controleert steekproefsgewijs of een APK goed is uitgevoerd door het bedrijf dat de keuring heeft verricht. Is uw voertuig geselecteerd voor een steekproef, dan moet deze na de keuring beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten aanwezig. Uw voertuig moet dus maximaal 1,5 uur beschikbaar blijven. Hierbij moet u nog de tijd optellen die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf.
U moet meewerken aan de steekproef. Als u uw voertuig meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport. De eventuele goedkeuring van uw voertuig wordt dan ingetrokken. Alleen de RDW mag daarna de nieuwe APK uitvoeren. U kunt dus niet meer terecht bij een apk keuringsstation.
Krijg ik een keuringsrapport van de Algemene Periodieke Keuring (apk)?
Na de algemene periodieke keuring (APK) ontvangt u een keuringsrapport met daarin de keuringsbeslissing en mag uw auto weer de weg op.
Bel, mail of loop even binnen voor een afspraak,

Cooymans Auto's logo klein